Lejerbo bruger stadigvæk Gmail – på trods af flere advarelser.

Lejerbo (Driftschef Søren Vindbæk) skriver først, at de “indordner os under den nye persondataforordning og ikke videresender mails til usikre mailkonti som fx. Gmail” efterfølgende skriver han at, “Derudover skal vi gøre opmærksom på, at det til enhver tid kun vil være almindelige personoplysninger, der, om nødvendigt, vil blive fremsendt via almindelig mail (såsom gmail, hotmail og lignende)”

1) Jeg bad Lejerbo (Driftschef Søren Vindbæk Jensen) om ikke at sende mails vedr. mig via. Gmail.

“Du skriver at du har ”cc” til hhv. varmemester og afdelingsformanden. Afdelingsformanden har en helt alm. gmail. En mail som ikke er krypteret. Jeg vil gerne frabede mig, at I fremover sender personlige papirer til en gmail. Samt at han bedes slette alle tidligere mails vedr. mig. Bekræft at mails fremover ikke sendes til gmail og at tidligere mails slettes.”

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

2) Lejerbo (Driftschef Søren Vindbæk Jensen) svarer, at de sletter alle Gmails vedr. mig.

“Vi har på baggrund af din henvendelse bedt formanden slette alle mails vedrørende dig. Vi vil også gerne gøre opmærksom på, at Lejerbo fra og med 25. maj 2018 naturligvis indordner os under den nye persondataforordning og ikke videresender mails til usikre mailkonti som fx. Gmail.”

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

3) Jeg stiller flere spørgsmål vedr. videresendelse af mails. Samt fortæller hvad datatilsynet siger om Gmails.

“Efter jeg bad jer bekræfte at breve vedr. mig fremover ikke videresendes via. gmail til afdelingsformanden, kan jeg se at din anden skrivelse ikke er videresendt. Det undrer mig at din første skrivelse er videresendt, hvis det ikke er en nødvendighed. Og det kan det ikke være, eftersom anden skrivelse ikke er videresendt. Bare fordi gmail ikke er en mulighed, kan det jo sendes pr. brev – ligesom til mig. Jeg vil derfor gerne oplyses hvorfor afdelingsformanden får videresendt mails vedr. mig (af både dig og Freddy). Og vel også om alle andre beboer. Hvad skal en afdelingsformand med mine og andre beboers personlige oplysninger? Jeg vil gerne frabede mig, at mails vedr. mig fremover videresendes til bestyrelsen/afdelingsformanden, før jeg har fået en forklaring på hvorfor. Når han ikke længere er afdelingsformand, hvem sørger så for, at alt bliver slettet? Hvordan vil du have det med, at dine personlige oplysninger er i varetægt hos en afgået formand? En enkelt fejl og ens CPR-nummer ligger frit tilgængeligt på nettet. Jeg har talt med datatilsynet som anbefaler mig at anbefale jer, at give alle jeres medarbejder et kursus om håndtering af persondata samt give alle medarbejder (også afdelingsformand) en krypteret mail. Og som datatilsynet siger, så ved man ikke hvad der sker med en gmail fra den sendes til den modtages.”

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

4) Lejerbo (Driftschef Søren Vindbæk Jensen) skriver, at de fortsat vil bruge Gmail, Hotmail og lign., til personoplysninger.

“Der fremsendes kun personoplysninger til afdelingsformanden, når det vurderes, at der er et sagligt formål med en videregivelse. Det vil til enhver tid være en konkret vurdering fra sag til sag. Derudover skal vi gøre opmærksom på, at det til enhver tid kun vil være almindelige personoplysninger, der, om nødvendigt, vil blive fremsendt via almindelig mail (såsom gmail, hotmail og lignende, som formanden måtte have). Følsomme oplysninger og cpr-nummer, bliver ikke sendt via almindelig mail.”

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

5) Læs her hvad Forbrugerrådet Tænk siger om brug af Gmail!

https://taenk.dk/om-os/presserum/forbrugerraadet-taenk-anmelder-google-til-datatilsynet

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

6) Læs her hvad meremobil siger om brug af Gmail!

https://meremobil.dk/2018/07/google-bekraefter-gmail-kan-laeses-af-tredjepart/

—————————————————————————————————————————————————————————————————

7) Læs her hvad DR siger om brug af Gmail!

https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/google-lader-virksomheder-laese-dine-e-mails

—————————————————————————————————————————————————————————————————-

Det er menneskeligt at fejle. Derfor burde et firma ikke acceptere at, personlige mails sendes via. Gmail. En enkelt fejl – hvor der fx videresendes en mail med CPR nummer eller andet privat – og det ligger online for altid… Ligesom dengang hvor varmemesteren ved en fejl sendte en SMS til alle beboer, hvor der stod “Giver du kaffe?” Det er jo også en menneskelig fejl. Men hvad nu hvis det er en fejl der havde noget med CPR numre at gøre? Så hjælper en undskyldning jo ikke..